logo

Vrijbuiter op avontuur met Sheltersuit

Nederland

Wil je je slaapzak een tweede leven geven? Lever hem dan in bij een megastore van Vrijbuiter: dé vakantie- en outdoorwinkel van Nederland.

Dick van Ravestein is medewerker Projecten & Partnerships bij Vrijbuiter. Hij vertelt dat de inleverbakken bij de ingang staan van vier megastores in Zaandam, Gouda, Rotterdam en Roermond. “Vrijbuiter helpt graag mee bij het inzamelingsproces van Sheltersuit. Waarom? Omdat we zelf slaapzakken verkopen! Bovendien zijn onze klanten echte natuurliefhebbers. Wat is er nou mooier dan daklozen helpen op een duurzame manier.”

Vrijbuiter op avontuur met Sheltersuit

Onvergetelijke herinneringen maken

Vrijbuiter geeft je een duw in de rug als je een avontuurlijke vakantie wilt. De medewerkers zitten boordevol ideeën voor een stoere vakantie. Ze geven goed advies, raden de juiste spullen aan. Vrijbuiter biedt via de vier megastores en webshop ruim 20.000 producten aan. Van outdoorjassen, wandelschoenen, rugzakken, thermokleding tot tenten. “Met wie je ook gaat, wat je budget ook is. Onze medewerkers helpen je een goede keuze te maken”, zegt Dick. Waarom hij avontuur belangrijk vindt? “Het is toch prachtig om onvergetelijke herinneringen te maken!”

In de nabije toekomst gaat Vrijbuiter graag meer activiteiten ontplooien voor de Sheltersuit Foundation. “Op speciale dagen zoals de Kampeer- en Outdoorbeurzen in onze winkels gaan we ruimte geven aan partners en maatschappelijke initiatieven”, legt Dick uit. “Hoe mooi zou het zijn als een medewerker uit het naaiatelier op zo’n bijeenkomst laat zien hoe een slaapzak wordt omgetoverd tot Sheltersuit!”

vrijbuiter 1 (1)

Breed gedragen initiatief

Ook op social media maakt Vrijbuiter met plezier kenbaar dat het een inleverpunt is voor oude slaapzakken. Voor mensen in het westen en zuiden van het Nederland is het nu makkelijker om slaapzakken te schenken. “We lopen met nóg meer plannen rond voor acties voor Sheltersuit”, zegt Dick. “Daar vertellen we over op een later moment wanneer deze ideeën gelanceerd worden.”

“Jouw gebruikte slaapzak is nog steeds waardevol voor een ander.”

De medewerkers van Vrijbuiter zijn enthousiast over de Sheltersuit Foundation. Ze wijzen klanten graag op de mogelijkheid om hun oude slaapzak in te leveren. “Dit goede doel wordt breed gedragen. Iets nieuws kopen, betekent niet altijd dat je afscheid neemt van het oude”, zegt Dick. “Jouw gebruikte slaapzak is nog steeds waardevol voor een ander.”

Youp Meek
Youp Meek