logo

“Samen het verschil maken”

Sheltersuit Sleep Out

Stroomopwaarts neemt op 14 maart deel aan de Sheltersuit Sleep Out. Het dreamteam van deze organisatie bestaat uit de collega’s Helene, Martijn, Trudy en Joke. Ook directeur Desiree Curfs gaat slapen voor het goede doel.

Ze vat de werkzaamheden van Stroomopwaarts in 1 zin samen. “Wij helpen mensen die aan de kant staan van de arbeidsmarkt.” De organisatie voert voor de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam werk uit dat onder de Participatiewet valt. Ook de gemeentelijke, sociale werkplaatsen worden door Stroomopwaarts aangestuurd. “‘Wij helpen dus ook mensen met een arbeidsbeperking”, zegt Desiree. “Verder krijgen we nu en dan te maken met mensen die dakloos zijn of zijn geweest.”

Grip op het leven krijgen

Stroomopwaarts werkt in de keten samen met andere organisaties en instanties. Het doel? Mensen helpen om weer grip op hun leven te krijgen. De organisatie biedt mensen hulp in de vorm van begeleiding, training, opleiding en als dat nodig is een tijdelijk inkomen.

“Een tijdje geleden heb ik het Enschedese naaiatelier bezocht”, zegt Desiree. Daar zag ze hoe mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met veel plezier aan het werk waren. “De bevlogenheid van alle medewerkers heeft indruk op me gemaakt.”

De directeur heeft nu en dan contact met oprichter Bas Timmer. “Mocht Sheltersuit de productie niet meer kunnen bolwerken, dan is Stroomopwaarts geïnteresseerd om in te stappen”, zegt ze lachend. “De Rotterdamse haven is toch een prachtige plek voor een tweede naaiatelier in Nederland? Een werkplaats waar kwetsbare mensen samen een prachtig product kunnen maken. Ik zie het al voor me.”

Brutalen hebben de halve wereld

Desiree vertelt dat het dreamteam Stroomopwaarts al een mooi bedrag heeft ingezameld voor de Sheltersuit Sleep Out. Samen met haar collega’s wil ze een verschil maken. “Helene, Martijn, Trudy, Joke en ik bellen, mailen en appen ongegeneerd mensen in ons netwerk. Ook posten we de Sheltersuit Sleep Out op social media. Weet je wat het mooie is? Iedereen reageert enthousiast. Ik merk dat mensen sympathie hebben voor het werk van de Sheltersuit Foundation. Een mooier compliment kan je als organisatie niet krijgen!

Youp Meek
Youp Meek
Sheltersuit Sleep Out