logo

Samen de wereld mooier maken

Sheltersuit Sleep Out


Esther Glas coacht mensen die vragen hebben over werk, loopbaan en leven. Haar missie: mensen begeleiden en coachen om zichzelf uit te dagen en in eigen verantwoordelijkheid en invloedssfeer te ontdekken welke verrassende krachten en mogelijkheden ze zelf bezitten. Dat heeft vaak verandering tot gevolg.

Solidariteit als grondhouding

Want iedereen weet het: veranderen is moeilijk. Volgens Esther is het menselijk om naar onze omgeving te wijzen als we vastlopen. Haar cliënten maken de beweging om zelf verantwoordelijk te zijn voor de verandering die ze in willen zetten. Want de vraag blijft altijd: wat kan je zelf doen om een andere koers in te zetten?

“Dat principe probeer ik zelf ook toe te passen. Zo las ik onlangs een artikel op LinkedIn. Dat verhaal inspireerde me en daarom heb ik me opgegeven.”

Het werk van de Sheltersuit Foundation spreekt Esther erg aan. “Hoe wij met zwakkeren in de maatschappij omgaan, noem ik de ‘intelligentie van een samenleving’. Goed voor jezelf zorgen is natuurlijk belangrijk, maar solidariteit moet de grondhouding en -gedachte zijn. Dat is een voorwaarde voor een gezonde, intelligente samenleving.”

Ze vertelt dat ze de Sheltersuit een erg mooi product vindt. In de eerste plaats bieden ze natuurlijk bescherming en warmte. “Maar dat ze gemaakt worden door vluchtelingen en andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, spreekt me ook aan.”

Samen de wereld mooier maken

Coachen voor de Sleep Out

Esther heeft een ambitieus doel gesteld. Ze probeert vier maal het streefbedrag bijeen te brengen voor de Sleep Out. Van dat bedrag kunnen vier Sheltersuits gemaakt worden. Ze heeft inmiddels al meer dan € 500 opgehaald.

“De acties die andere deelnemers organiseren werken motiverend. Ik bied daarom vijf mensen een coachgesprek aan van 1,5 uur.” Het geld dat ze daarmee verdient, doet ze bij het bedrag dat ze al heeft ingezameld.

“Mijn persoonlijke pagina heet ‘Esther slaapt en blijft wakker’. Met wakker bedoelt Esther ‘alert zijn’: hoe kan je zelf een steentje bijdragen om deze wereld mooier te maken. Verder is ze ook actief bij Stichting Vrouwsaam. Het doel van deze stichting is om de positie van vrouwen uit Hengelo en omgeving te versterken en de verbinding in de samenleving te bevorderen. “
“Elke maand hebben we een open podium. Op 30 januari heeft Annette Oude Vrielink van de Sheltersuit Foundation gesproken over employability. Kom langs, misschien inspireert het jou wel om in actie te komen! Bijvoorbeeld door deel te nemen aan de Sleep Out.”

Heb je behoefte aan een coachgesprek en wil je de Sheltersuit Foundation en Esther helpen? Kijk dan op eens op haar website Glaswerkt. Wie weet ben jij wel 1 van de 5 Sleep Out cliënten!

Willemijn van Tongeren
Willemijn van Tongeren
Sheltersuit Sleep Out