logo

Dropbox: snelle, slimme workspaces om sociaal mee te ondernemen

Dropbox steunt de Sheltersuit Foundation. Een partner waar we trots op zijn. Account Executive Lukas Borsboom werkt voor het Amerikaanse bedrijf. Hieronder vertelt hij over het nieuwe partnerschap:

“Intern hebben we een sociaal programma: Dropbox for Good. Daarmee steunen we initiatieven die zich inzetten voor gelijke kansen, die vechten voor basisvrijheden, die opkomen voor het fundamentele recht op werk, huisvesting en gezondheidszorg.”

Focussen op werk dat ertoe doet

“Mijn collega’s en ik mogen dus producten, middelen en tijd inzetten om sociale ondernemingen te steunen. Daarom heb ik Sheltersuit de volgende vraag voorgelegd. Kan Dropbox jullie helpen met het stroomlijnen van interne IT-processen? Het antwoord was ‘ja’ en inmiddels is er een Dropbox business-licentie verstrekt voor twintig medewerkers. Gratis en voor onbepaalde tijd! We hopen dat het Sheltersuit helpt om te blijven focussen op hun kerntaak. Het laten bloeien van deze sociale beweging.”

Sustainable clothing is essentieel

“Ik voel me verbonden met Sheltersuit. In het verleden heb ik een klein kledingbedrijf mogen runnen. Het was een eenmanszaak, een webshop gericht op organic, sustainable clothing. Ik vind namelijk dat het anders kan en moet. De kledingindustrie is een behoorlijk vervuilende bedrijfstak. Vroeger had ik interesse in streetwear en ook tegenwoordig koop ik graag bij gespecialiseerde boetieks. Kleding in combinatie met creativiteit. Dat trekt me wel. Vandaar mijn fascinatie voor Sheltersuit.

"De Sheltersuits zitten goed in elkaar, zijn zeer praktisch en zien er supervet uit."

Als Dropbox manager voor de Benelux werf ik nieuwe klanten en probeer ik bestaande relaties te behouden. Vroeger heb ik op de hotelschool gezeten en in de hospitality branche is luisteren naar de klant een must. Deze kennis heb ik meegenomen naar mijn werk bij Dropbox. Samen met de klant breng ik in kaart hoe hun workflow eruit ziet. Zitten ze al in de cloud? Kan het online efficiënter? We zijn ‘people of habit’ en een nieuwe manier van werken slaagt alleen als de klant zelf heeft ingezien dat het werkelijk beter kan.”

People helping people

“Ook intern vinden we bij Dropbox een cultuur van samenwerken, er voor elkaar zijn, erg belangrijk. Mijn taak is om op commercieel vlak te helpen en te ondersteunen, om de klant beter te laten functioneren. Kortom: wij helpen Sheltersuit en Sheltersuit helpt de mens. Prachtig toch!

Die combi van daklozen steunen, refugees aan een baan helpen, materialen hergebruiken spreekt me erg aan. De Sheltersuits zitten goed in elkaar, zijn zeer praktisch en zien er ook supervet uit. Voor mijn eigen ‘Dropbox for Good’-actie was ik daarom op zoek naar een sociaal doel dat me raakt en waarmee we als bedrijf een relatie kunnen opbouwen. Bij Sheltersuit kan dat, er werken mensen met dezelfde mindset als bij ons. Ze zijn open, gaan graag de dialoog aan. Je geeft geen gift, waarna je niets meer verneemt. Het is echt een partnerschap."

Support local, grow global

“Omdat de Sheltersuit-missie me zo aanspreekt, heb ik onlangs een kleine fundraiser gehouden op Facebook voor mijn verjaardag. Met die actie heb ik ruim €400 opgehaald. Een leuk bedrag, want elke Sheltersuit kan een leven redden. Zeker iemand wat meer comfort bieden.

Wat ik verder belangrijk vind, is dat Sheltersuit werkt volgens het principe ‘Support local, Grow global’. Ze proberen hun vleugels uit te slaan in de Verenigde Staten waar dakloosheid een groot probleem is. Bij Dropbox werken rond de 4000 medewerkers, het merendeel in de Verenigde Staten. Intern ga ik daarom ons partnerschap onder de aandacht brengen van de Amerikaanse collega’s.

Wie weet helpt het om Sheltersuit meer bekendheid te geven in de VS. Om het netwerk en de activiteiten van de Foundation uit te breiden.”

Youp Meek
Youp Meek