logo

De beste volgens de IGNITE Award stemmers

Sheltersuit

Een nieuwe stap in Sociaal Ondernemerschap

Sheltersuit was dit jaar één van de finalisten tijdens de IGNITE Awards 2019. De awardshow wordt georganiseerd om de beste ideeën met maatschappelijke impact te ondersteunen. Plannen kunnen worden ingestuurd door start-ups maar ook gevestigde bedrijven mochten meedoen. Tijdens de selectierondes kregen ondernemingen feedback op hun businessplan van een deskundige jury. Het prijzengeld wordt gebruikt om het plan verder door te ontwikkelen.

Van de acht genomineerden gingen er slechts vier door naar de finale in Apeldoorn. Finalisten waren naast Sheltersuit Factory ook CodeGorilla, Biky en Square 11. Allemaal waardige plannen met sociale impact.

IgniteAward-16-ogf9lz0aq3w89y5ivw9chz9my20x9bdio4kd7omv62


Volgende stappen met nieuw businessmodel

Vanuit het eigen atelier wil Sheltersuit een duurzame productenlijn opzetten. De jury was lovend over het businessplan dat hiervoor is geschreven. Het idee is dat de commerciële lijn wordt uitgebouwd onder de naam Sheltersuit. In het atelier van Sheltersuit werken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Vaak met een migratieachtergrond. Bij Sheltersuit doen zij werkervaring op, krijgen zij scholing zoals Nederlandse les en bouwen een sociaal netwerk op. 


Door het opzetten van een eigen productenlijn kan het merk Sheltersuit eigen producten op de markt brengen. Het eerste product wordt een duurzame rugtas, gemaakt van restmaterialen. Hoe meer tassen er verkocht worden des te meer arbeidsplaatsen er beschikbaar komen. Ook kunnen er op deze manier nog meer Sheltersuits gemaakt worden.

De beste volgens het publiek

Bij de IGNITE Awards zijn er drie prijzen te winnen. Er is een prijs voor het beste plan, runner-up en een publieksprijs. In de weken voorafgaand aan de uitreiking was het mogelijk om te stemmen via de website. De meeste voorkeurstemmen voor de publieksprijs gingen naar Sheltersuit. Een overwinning om trots op te zijn. Ook geeft de publieksprijs recht op een bedrag van 5000 euro. Zo kunnen er nog sneller nieuwe producten ontwikkeld worden door de Sheltersuit Factory.

IgniteAward-115-ogfa42egaanxrpvc87tszww2m2uafk7i5onusft1e2

Over IGNITE

IGNITE is een initiatief van Het Anton Jurgens Fonds. Deze stichting ondersteunt initiatieven die sociale impact maken. Jaarlijks helpt het fonds 20 nieuwe businessplannen met een investering. Dit kunnen bedrijven zijn uit Nederland maar het fonds helpt ook ondernemers in bijvoorbeeld West-Afrika en Indonesië.

De jury van IGNITE bestond dit jaar uit Frans van Schijndel, Barbara Lemstra (Commissaris Oost NL), Siep Wijsenbeek (directeur FIN) en Jacoline Plomp (Senior Impact Expert).

De jury is onder de indruk van alle acht deelnemers die dit bijzondere traject hebben doorlopen, ook de vier die niet op het podium staan vandaag. Toch moeten we keuzes maken en dat hebben we gedaan.

Bron: IGNITE Awards Website

CodeGorilla wint de eerste prijs

Grote winnaar van de IGNITE Awards was CodeGorilla. Oprichtster Diem Do ontvangt daarmee een bedrag van 100.000 euro om haar onderneming verder uit te bouwen. CodeGorilla leidt werkzoekenden op tot developer en helpt ze daarna aan het werk. Zij voldoen aan de grote vraag naar programmeurs en een mismatch op de arbeidsmarkt wordt hiermee opgelost. Mensen kunnen in de toekomst mee blijven doen in de maatschappij. Daarmee heeft deze onderneming met recht sociale impact. 

IgniteAward-133-ogf9p0zexq2s0bps1psp3pikg4yv9wi438w6d23sy2

De finalisten weten elkaar buiten de verkiezing ook te vinden. Winnares Diem Do doet namelijk mee aan de Sheltersuit Sleep Out die in maart 2020 georganiseerd wordt op de Oude Markt in Enschede. Zij zet zich hiermee in om daklozenproblematiek op de kaart te zetten. Steun haar via haar eigen actiepagina op de website van Sleep Out.

Bedankt voor het stemmen!

De publieksprijs kon alleen door Sheltersuit Factory gewonnen worden door de vele stemmen van de achterban. Iedereen die gestemd heeft, wordt enorm bedankt. Zonder deze vele stemmen was het prijzengeld van 5000 euro niet naar het atelier in Enschede gekomen.

Houd de website van Sheltersuit in de gaten voor meer updates rondom onze commerciële producten.

Youp Meek
Youp Meek